سینا انرژی | Sina Energy
021-88691036 021-88691694 021-88560262
[email protected]
دفتر مرکزی : تهران -سعادت آباد - تقاطع بلوار پاکنژاد و بلوار دریا -خیابان عیسی پور - پلاک 27 واحد 1
اطلاعات بیشتر
مونتاژ SMD

 دستگاه SMD

 

 


حال که با مزایا و انواع پکیج قطعاتSMD  آشنا شدیم زمان آن رسیده است که با نحوه قرار گیری این قطعات بر روی برد های PCB آشنا گردیم.

 

از آنجا که روش مونتاژ قطعات SMD با قطعات DIP متفاوت می باشد جهت کیفت بیشتر و سرعت قابل رقابت از دستگاه SMD جهت مونتاژ قطعات استفاده می گردد در این بخش مراحل کلی مونتاژ قطعات SMD را شرح می دهیم.

 

اولین مرحله قبل از مونتاژ قطعات SMD به وسیله دستگاه SMD تهیه شابلون استنسیل بردهای  PCBمورد نظر می باشد که به وسیله آن خمیر لحیم بر روی پدهای SMD بردهای PCB قرار داده می شود در زمینه تولید استنسیل شرکت های مختلفی نسبت به تولید انواع استنسیل اقدام می نمایند اما نکاتی که باید بر روی برد PCB و استنسیل رعایت گردند تا محصولی با کیفت تولید گردد عبارتند از :

 1-   طراحی نقاط فیدشوال در چهار گوشه هر برد و نزدیک به قطعاتی همچون BGA  ، QFP و قطعات حساس مشابه و همچنین این نقاط فیدشوال باید بر روی خود استنسیل نیز ایجاد گردند.

 

 2-   تولید برد ها در شیت های با ابعاد  30cm*30cm و با در نظر گرفتن لبه های 5mm از هر سمت شیت ، این ابعاد پیشنهادی بوده و دستگاه SMD توانایی تولید بردهای PCB را در رنج وسیعی از ابعاد دارا می باشند.

 

 3-   به صورت یک قانون کلی پد های طراحی شده برای استنسیل باید از خود پد قطعات SMD کوچک تر باشند.

 

 4-   در صورت وجود قطعات بزرگی همانند رگولاتور ها  به جای طراحی یک پد بزرگ تعدادی پد کوچک در آن ناحیه طراحی می گردد تا هم خمیر لحیم به صورت یک دست بر روی پد قطعه SMD قرار گیرد و هم از غوطه وری قطعه در خمیر لحیم ذوب شده و شیفت قطعه در دستگاه REFLOW OVEN جلوگیری به عمل آید.

 پس از قرار گرفتن خمیر لحیم به وسیله دستگاه SMD  پرینتر بر روی بردهای PCB نوبت به جای گذاری قطعات SMD می رسد که جهت این کار و به دلیل اینکه بسیاری از قطعات قابلیت جای گذاری به وسیله دست را دارا نمی باشند در اینجا نیز از دستگاه SMD خاصی استفاده می گردد که با سرعت بالای چند ده هزار قطعه در ساعت و دقت میکرومتری قطعات را در جای خود قرار می دهند.

 

و در مرحله آخر برد ها به داخل کوره های SMD مخصوص رفته و خمیر لحیم بر روی پد های SMD ذوب گردیده و قطعات در جای خود مونتاژ می گردند.

 

لازم به ذکر است مراحل مطرح شده شرح بسیار مختصری از عملکرد مونتاژ قطعات SMD بوده و جهت آشنایی با انواع دستگاهSMD  مورد استفاده می توانید به صفحه دستگاه مونتاژ SMD از همین سایت مراجعه نمایید.